Колеги, сдобих се с Алфа 156 1.6ТС , но имам някои проблеми. Колата няма мощност, особено на ниски обороти, има шум като от вариатор, нестабилни обороти на празен ход. На аутоком-а ми дава сензор разпределителен вал...,но сензор е здрав. Имам добър импулс по осцилоскоп. Току-що свалих капак клапани и забелязвам голям луфт от вариатора, не ми е ясно така ли трябва да е, дали има някакъв допустим луфт? Имам също и съмнения за неправилно монтиран ангренаж...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Алфа 156 1.6ТС. Вариатор или...?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениеВариатор или маслената помпа на вариатора
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Не е ли една маслената помпа, а вариатора си има отделен клапан? Много е вероятно да за смяна вариатора, но проблема с липсата на мощност и грешката свързана с сензор разпределителен вал трябва да нямат връзка с него. Самия сензор е на изпускателния вал, а вариатора е на смукателния...
Comment
-
Щом се усеща голям луфт и има тракане, вариаторът така или иначе трябва да се смени. Тогава ще провериш и зацепването на ангренажа. Къде мериш импулсите от фазовия датчик? Възможно е той да е изправен, но да прекъсва веригата му непосредствено на пина на ECU - то.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Предварително благодаря за съдействието, колеги! Замервам импулса на буксата на сензора, имам 5 волта и импулс. Грешката на контакт се трие и някоя секунда след стартиране я набива... Интересувам се, има ли някой колега, предлагащ пети за зацепване под наем. Нещо не ми се дават 65 лв. за пети, едва ли ще ги използвам втори път.
Comment
Comment